Triple Steelix / IUC Dalarna har under ett par år deltagit i ett EU-finansierat projekt som syftar till att öka Europeiska små- och medelstora företags konkurrenskraft på det globala planet – PIMAP (sensorer, givare - fotonik). Projektet har nu fått en fortsättning i form av PIMAP+ där kontakter med möjliga kunder, leverantörer och kunskapsnätverk utvecklas. De marknader som bearbetas är bl.a. USA, Kanada, Kina och Japan.

Läs hela inlägget »

Möjligheter finns för intresserade små och medelstora företag att delta i projektet COSME (EU)-finansierat projekt ”PIMAP+” inom området fotonik.
Vi kommer bl.a. att erbjuda ett antal kostnadsfria seminarier med tillfälle att visa upp egna  /tillämpningar samt att medfölja på ett antal affärsskapande resor till mässor och matchmaking i bl.a. USA, Kanada, Kina och Japan, med viss sponsring från projektet. (Det senare naturligtvis under förutsättning att den pågående Corona-pandemin ebbat ut tillräckligt och möjligheterna att resa på ett säkert sätt har etablerats igen).
Vi vill gärna se vilket intresse som finns hos företagen i vårt nätverk och ber er därför fylla i denna korta enkät, som inte behöver ta mer än ett par minuter att fylla i.

Läs hela inlägget »

- Det är svårt att se skogen för alla träd, säger Patrik Ottosson, vd på utvecklingsföretaget Radarbolaget i Gävle som tagit ytterligare ett kliv i utvecklingen av en produkt som mäter fukthalten i träflis.

När Patrik började se på fukthaltsmätning i hjullastarskopor med nya ögon öppnade sig nya möjligheter och nu blir produkten även en molnbaserad tjänst som går att köpa som abonnemang. En mer hållbar affärsmodell helt enkelt. Först i kön står kunder som värmekraftverk, massabruk, pappersbruk och sågverk, helt enkelt de som använder träflis på ett eller annat sätt.

Läs hela inlägget »

Med hjälp av innovativa virtuella besöksturer bjuder Triple Steelix och Sveriges främsta stålbolag in till digitala besök - trots pandemin.
Sedan flera år har Triple Steelix anordnat en sommarskola för studenter världen över
för att ge dem chansen att besöka några av Sveriges främsta stålproducenter i jakt på jobb och forskningsprojekt. I och med pandemin i världen 2020 så blev det inga fysiska besök. Tillsammans med VR-bolaget IVAR Studios har de därför tagit framminnovativa virtuella besök som nu ersätter de fysiska besöken.

Läs hela inlägget »

Den 20 oktober genomfördes den andra av fyra virtuella seminarier. Här kan du som inte hade möjlighet att delta göra ett besök på Sandvik. Besök Sandvik!
Vill du delta på kommande seminarier och samtidigt få en guidad tur, kan du anmäla dig här

Läs hela inlägget »