Kvinnor behövs för industrins konkurrenskraft

Vi har genomför en ledarskapsutveckling med kvinnor från industrin. 18 kvinnor deltog som tillsammans bildar ett nätverk och fick ta del av nya utvecklande föreläsningar och workshops.

Ur innehållet
Kommunicera som ledare, personligt ledarskap, arbetsrätt, ekonomi, styrelsearbete, jämställdhet, hållbart arbetsliv & hjärnergonomi, framtidsperspektiv - att leda i mellanrum. 

8 dagar under ca 6 månader.

Vill du veta mer om liknande kommande aktiviteter, kontakta Tiina Ohlsson, tiina.ohlsson@triplesteelix.se

Tiina Ohlsson
Triple Steelix
Utveckling och förändringsarbete tillsammans med och för andra har alltid varit en drivkraft och glädje i Tiinas vardag. Hon drivs av att gå från ord till handling och bidra till resultat. Med utgångspunkt i kvalificerad processledning, ledarskap, mentorskap och mental träning arbetar Tiina både på organisatorisk och individuell nivå.  Vi vet att fysisk träning är viktigt för att vi ska må bra. Nu visar modern hjärnforskning att det är lika viktigt att träna vår hjärna för ökat välmående. Utifrån denna hjärnforskning arbetar Tiina med mental träning som resulterar i en förbättrad kapacitet hos individen eller teamet och arbete som stödjer den psykologiska tryggheten i gruppen vilken är en viktig framgångsfaktor för måluppfyllelse och resultat.

Lena Norrström
IUC Dalarna
Marknadsekonom, ingenjör. Över 30 år på SSAB. Lång erfarenhet av kommunikations-arbete inom industrin och inom olika projekt. Sociala media, webbsidor, mässor samt produktinformation är en del av vad Lena arbetat med. Detta har gett Lena ett stort kontaktnät inom industrin.
Lena har deltagit i olika ledarskapsprogram där personlig utveckling varit i fokus.
Att inspirera andra till personlig utveckling är något Lena brinner för.
 
Har du frågor om programmet, hör av dig till:
Lena eller Tiina.
lena.norrstrom@iucdalarna.se
​​​​​​​tiina.ohlsson@triplesteelix.se​​​​​​​

Vi har i uppdrag att stödja industriföretagen för en ökad konkurrenskraft. Vi jobbar med kompetensförstärkning inom olika projekt samt har fokus på genus. Genom detta finns då möjlighet att subventionera ledarutvecklingsprogrammet så kostnaderna kan hållas nere för företagen som ser detta som en möjlighet för att tillföra ny kompetens till företaget.