Pandemin stoppar inte besök för Triple Steelix

Med hjälp av innovativa virtuella besöksturer bjuder Triple Steelix och Sveriges främsta stålbolag in till digitala besök - trots pandemin.
Sedan flera år har Triple Steelix anordnat en sommarskola för studenter världen över
för att ge dem chansen att besöka några av Sveriges främsta stålproducenter i jakt på jobb och forskningsprojekt. I och med pandemin i världen 2020 så blev det inga fysiska besök. Tillsammans med VR-bolaget IVAR Studios har de därför tagit framminnovativa virtuella besök som nu ersätter de fysiska besöken.

Under höstens fyra seminarier bjuder Triple Steelix in studenterna att få träffa experter och projektledare på stålbolagen Uddeholm, Sandvik och Ovako samt forskningsinstitutet Swerim. IVAR Studios har producerat högupplösta virtuella turer
av företagens fysiska miljöer, och under seminariet guidas deltagarna runt i turerna och får ställa frågor direkt till företagets guide. Allt sker inuti den digitala miljön.
De virtuella besöken tar ca 20 minuter och genomförs av en guide på bolaget under
seminariet. De virtuella turerna kommer även ligga tillgängliga efter seminariet för individuella besök, se länkarna nedan. Turerna är optimerade för att använda på dator, surfplatta och i Virtual Reality-headset.
Projektet besöker tre stålindustribolag och ett stålforskningsinstitut.
● 6 oktober, kl 10-12, Uddeholm AB
○ Besök turen här: https://web.tours/uddeholm360/
● 20 oktober, kl 10-12, Sandvik Materials Technology AB
○ Besök turen här: https://web.tours/sandvikvr360/
● 3 november, kl 10-12, Forskningsinstitutet Swerim AB
○ Besök turen här:
https://web.tours/swerimvr360/
● 11 november, kl 10-12, Ovako AB
○ Besök turen här:
https://web.tours/ovako360/​​​​​​​

Triple Steelix är en unik satsning för industriregionen och för hela Sverige. Uniciteten
är den breda samverkansroll som organisationen har, vilket innebär samarbete mellan många aktörer vars olika behov och idéer kan matchas för att bidra till innovation och förnyelse genom nya tekniska lösningar och kompetensutveckling av världsklass.
IVAR Studios är ett produktionsbolag med fokus på immersiva medier. Genom att kombinera storytelling, teknik och kommunikation på ett effektivt sätt har IVAR Studios producerat allt från prisvinnande dokumentärer för National Geographic, internationella kommunikationskampanjer för organisationer som FN och framtidens onboarding lösningar för svenska industriorganisationer.

Kontaktuppgifter
Tiina Ohlsson, Projektledare Triple Steelix
+46 706 53 98 63, tiina.ohlsson@triplesteelix.se
Larz Ignberg, Director Triple Steelix
+46 705 68 04 80, larz.Ignberg@triplesteelix.se
Fredrik Edström, Projektledare Virtuella Turer, IVAR Studios
+46 733 13 05 69, fredrik@ivar.studio

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter