Nyttiga länkar för företag

Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash Photo by Fusion Medical Animation on Unsplash

Coronaviruset (covid-19) påverkar alla, på webbadresserna nedan hittar du samlad och uppdaterad information om korttidspermittering, anstånd med betalningar, vad som gäller för arbetsgivarna mm. Sidorna uppdateras kontinuerligt.

  • Samlad information på Verksamt.se, alla regioner har en egen sida /dalarna eller /gavleborg. Här hittar du Dalarna:

verksamt.se

  • Vad gäller för dig som arbetsgivare på:

industriarbetsgivarna.se

  • Det du behöver veta om korttidspermiteringar och hur ansökan går till mm, hos Tillväxtverker på:

tillvaxtverket.se

Från Tillväxtverkets sida: Observera att frågor och svar uppdateras löpande!
Korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaden. Detta är en viktig åtgärd nu när många företag är pressade med anledning av covid-19.
Vi arbetar skyndsamt med att få alla förutsättningar på plats och informerar löpande om detta.
Arbetstagaren kan gå ned i arbetstid och ändå få ut över 90 procent av lönen Staten täcker upp stora delar av kostnaden. Syftet är att drabbade företag ska kunna behålla sin personal och växla upp snabbt igen när läget vänder.

Från Verksamt.se: Här har vi samlat information från myndigheter, som är viktig för dig som företagare att känna till i samband med det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Från Industriarbetsgivarna: Det nya coronaviruset (Covid-19) påverkar hela landet och många av Industriarbetsgivarnas medlemsföretag riskerar att drabbas. På denna sida har vi samlat svar på de vanligaste frågorna samt ett antal länkar som kan vara bra att känna till för dig som arbetsgivare.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter