Genvägar

Innovation_2.jpg

 • Teknikmässan drog fullt hus

  Hela Galaxen var fylld med åttondeklassare och det var ändå helt knäpptyst när astronaut Christer Fuglesang berättade om sin yrkeskarriär. Han tog med dem på en spännande resa, från sitt jobb som forskare inom partikelfysik till sitt livs mål att följa med rymdfärjan Discovery ut i världsrymden.
  I morgon den 18 mars är det gymnasiets tur och då är det Tone Bekkestads tur att inspirera årskurs 3 i ymnasiet.


  Publicerad 2015-03-17 Läs mer
 • Teknikmässan visar vägen

  Det är dags för den årliga Teknikmässan där skolungdomar får möjlighet möta vuxna med olika tekniska yrken. Landshövdingen Maria Norrfalk inviger Teknikermässan som kommer pågå under två dagar, 17-18 mars på Galaxen, Folkets Hus i Borlänge. Här kan elever prata med och lyssna till en rad inspiratörer, ingenjörer och andra tekniker. Tanken är att visa bredden av tekniska yrken och öka ungdomars intresse för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar. 


  Publicerad 2015-03-12 Läs mer
 • Stororder till Dellner i Vika

  – Dellner har vunnit många prestigeprojekt world wide men hemmamarkanden är viktig. Ett projekt som Dellner är speciellt stolta över är att vara leverantör till är Stockholms nya tunnelbana C30, säger David Pagels, koncernchef i Dellnergruppen.
  Dellner startade 1941 och har ända sedan starten varit ledande leverantör av tågkoppel. År 2009 köpte företaget ett engelskt bolag som tillverkade övergångar, gangways, blev Dellner en komplett systemleverantör för att koppla samman passagerarvagnar.


  Publicerad 2015-03-10 Läs mer