Triple Steelix Industrial region 2.0


 

 • Nio unga framgångsrika forskare kommer att delta i det internationella sommarsymposiet för avancerade stål, NSCAS

  Om tre veckor börjar ”The Nordic Summer Colloquium on Advanced Steel”, NSCAS, ett två veckor långt sommarsymposium för unga doktorander från olika delar i världen som kommer att träffa ledande forskare och utvecklare från näringslivet, göra företagsbesök, delta i konferenser, presentera sina egna forskningsprojekt och utbyta idéer med andra svenska doktorander och alumni som deltog i förra årets upplaga.

  2016-07-18 Läs mer
 • Förstudien för Hållbara Transporter i Leverantörsledet nu säkrad

  Invigning av Elväg E16 vid Kungsgården, där en el-konverterad lastbil för test- och demonstrationsverksamhet visades upp. Ett projekt som redan drivs i regionen och som är en viktig pusselbit för ett fossilt oberoende Sverige år 2030. Foto Nicklas TarantinoNu har Triple Steelix projekt ”Hållbara transporter i Leverantörsledet” säkrat sin förstudie genom Tillväxtverkets beslut om att ge delfinansiellt stöd. Projekts förstudie ska kartlägga potentialer och förutsättningar för att skapa en regional kunskapsplattform med målet att initiera investeringar och utveckla teknik och systemlösningar för fossilfria bränslen.  Bilden: Invigning av Elväg E16 vid Kungsgården, där en el-konverterad lastbil för test- och demonstrationsverksamhet visades upp. Ett projekt som redan drivs i regionen och som är en viktig pusselbit för ett fossilt oberoende Sverige år 2030.
  Foto Nicklas Tarantino

  2016-07-12 Läs mer
 • Kopparmannen som började driva innovation inom stålindustrin

  Nu har Larz Ignberg gått igenom sitt första år med Triple Steelix där han som ansvarig för projektledningen inom området Värdekedjan har hunnit rigga och starta upp ett 10-tal projekt, med total ca 30 olika engagerade parter, allt från näringslivets små och stora bolag, forskningens aktörer till regionens förbund och kommuner.  
   


  2016-07-04 Läs mer
 • Starka föreläsare till High Tech Steel Conference i augusti

  Missa inte att anmäla er till årets mest intressanta konferens som dessutom  är helt kostnadsfri. Flera starka föreläsare har nu bekräftat sin närvaro i den kommande konferensen de 15 augusti i Borlänge. Först ut blir Vinnovas Generaldirektör Charlotte Brogren som kommer att tala om innovation för hållbarhet och konkurrenskraft.


  2016-06-30 Läs mer
 • Världsrekord för Högskolan Dalarnas Eximus 1

  Eximus_4.JPGHögskolan Dalarnas rymdkostliknande fordon, Eximus 1, segrade och tangerade nytt världsrekord med 0,84 wattimmar per personkilometer när tävlingen Delsbo Electric gick av stapeln i lördags.

  Därmed är fordonet Eximus 1 det energieffektivaste fordonet för persontransporter som någonsin tillverkats.

  Grattis säger vi på Triple Steelix!<<<
  Läs mer om tävlingen här.

  Läs mer om Eximus-projektet här.

  2016-05-30 Läs mer
 • Vi lär oss mer om jämställdhet

  Jamstalldhetsutbildning.JPGHur ska Triple Steelix’ projekt riggas, genomföras, mätas och utvärderas bättre när det handlar om jämställdhetsfrågor?

  För att lära oss mer har vi tagit hjälp av Dan Humble, konsult med inriktning på verksamhetsutveckling med koppling till normer och värdegrund.  2016-05-30 Läs mer
 • Energisnålast vinner. Heja fram Eximus på lördag!

  Eximus_1.JPGHar du vägarna förbi Delsbo på lördag? Den 28 maj är det dags för Delsbo Electric, den rälsburna tävlingen där det inte handlar om att komma först fram, utan om att förbruka minst energi. 
  – Det känns som att vi har en chans matcha förra årets rekord, säger Mikael Kalrot, andraårsstudent på maskiningenjörsutbildningen, Högskolan Dalarna, som representerar Eximus, ett av de sju deltagande projekten.

  På bilden: Fredrik Gustafsson och Mikael Kalrot.

  2016-05-25 Läs mer
 • Krylbo Verkstäder vill digitalisera

  Digitalisering.jpgI samarbete med Robotdalen, några utvalda kunder samt Triple Steelix, som stödjer en teknisk förstudie, hoppas Krylbo Verkstäder kunna genomföra ett tekniksprång för en framtida expansion.  

  – Potentialen är i mångmiljonklassen, säger Andreas Khysing, vd för Krylbo Verkstäder.


  2016-05-24 Läs mer
 • Inge Nilsson förstärker Triple Steelix

  Inge.jpgDen 1 maj började Inge Nilsson som projektledare hos Triple Steelix.  Han har lång erfarenhet från Bergslagens stålindustri, både som konsult och från ledande befattningar.


  Inge Nilsson ska utveckla säkerhetsarbetet och kompetensförsörjningen mellan leverantör och kund i stål- och verkstadsindustrin.

  2016-05-23 Läs mer
 • Billigare och miljövänligare att framställa kisel

  Metalliska_material.jpgÄr det möjligt att utveckla en ny metod för att rena kisel till en kvalitet som passar solcellsapplikationer?

  Triple Steelix stöttar företaget Comdicast AB och ett forskarkonsortium som arbetar med att utveckla en helt ny process.


  Ett av de första försöken vid företagets anläggning i Fagersta visar att den tänkta principen fungerar.

  2016-05-18 Läs mer
SSAB.jpg

Företag

Vi stödjer och sammanför rätt kompetens när det gäller utveckling.

Oppet_Hus_2.JPG

 Högskola/Forskning

Gränssnittet mellan företag och forskning är en centralt för Triple
Steelix.

4.JPG

Offentlig sektor

Triple Steelix är en unik satsning – för Bergslagen och för hela Sverige.