Triple Steelix Industrial region 2.0


 

 • Delta i LIGHTer workshop

  Branschöverskridande erfarenhetsutbyte - Vi bjuder in dig och dina kollegor till höstens första LIGHTer workshop i samarbete med OffshoreVäst och Triple Steelix . Temat är "Lättviktsutvecklingens behov av nya värdekedjor. Stål och Offshore - ett övningsexempel in i framtiden".  

  2016-08-21 Läs mer
 • Tre drivkrafter och sju sanningar för en effektiv forskning och utveckling av framtidens material och dess användning

  För inte länge sedan frågade sig Swerea, vart är egentligen samhället och industrin på väg och hur kan vi förbereda oss på bästa sätt? Detta ledde till en fördjupad studie där bland annat 400  inflytelserika personer från industrin, akademin och samhället fick diskutera och tänka på framtiden…med  siktet på 2030, tillräckligt långt fram för att vara bortanför normala företagsstrategier. De kom fram till 3 stora drivkrafter och 7 industritrender som kommer att påverka oss, tex. hur vi effektivt genomför utvecklingsarbete, hur vi effektivare utnyttjar resurser och hur vi anpassar oss till nya produktionsmetoder. 

  2016-08-16 Läs mer
 • Konsekvenserna av nya stålkvaliteter och kompositer för framtiden ELV - Återvinning

  HTSC – High Tech Steel Conference i Borlänge den 15 Augusti handlar om framtida material och stålforskning. Men missa inte heller Heiner Guschalls föredrag om hur våra nya framtida smarta material ska återvinnas, konsekvenserna av vår utveckling och val av kvaliteter. Alla föredrag hålls på Engelska.

  "Konsekvenserna av nya stålkvaliteter och kompositer för framtiden ELV - Återvinning" 

  2016-08-07 Läs mer
 • Initiativ leder ofta till nya initiativ som ofta leder till nästa framgång

  Det var inga roliga beslut som togs, men ibland finns det inga andra utvägar. I våras såg sig SSAB tvungna att varsla personal, däribland många med stark kompetens, som paradoxalt länge har efterfrågats från andra mindre bolag. Det har historiskt sett varit svårt för de mindre bolagen i regionen att attrahera kompetens. Nu när de varslade personerna med familj måste tänka till och se över sin situation kan scenariot kanske ändras en del. Många är nu villiga att bredda sina perspektiv och ser därmed på nya möjligheter med helt nya ögon. Det är lätt sagt och kan låta logiskt, men hur ska det i praktiken gå till? 

  2016-08-03 Läs mer
 • Nio unga framgångsrika forskare kommer att delta i det internationella sommarsymposiet för avancerade stål, NSCAS

  Om tre veckor börjar ”The Nordic Summer Colloquium on Advanced Steel”, NSCAS, ett två veckor långt sommarsymposium för unga doktorander från olika delar i världen som kommer att träffa ledande forskare och utvecklare från näringslivet, göra företagsbesök, delta i konferenser, presentera sina egna forskningsprojekt och utbyta idéer med andra svenska doktorander och alumni som deltog i förra årets upplaga.

  2016-07-18 Läs mer
 • Förstudien för Hållbara Transporter i Leverantörsledet nu säkrad

  Invigning av Elväg E16 vid Kungsgården, där en el-konverterad lastbil för test- och demonstrationsverksamhet visades upp. Ett projekt som redan drivs i regionen och som är en viktig pusselbit för ett fossilt oberoende Sverige år 2030. Foto Nicklas TarantinoNu har Triple Steelix projekt ”Hållbara transporter i Leverantörsledet” säkrat sin förstudie genom Tillväxtverkets beslut om att ge delfinansiellt stöd. Projekts förstudie ska kartlägga potentialer och förutsättningar för att skapa en regional kunskapsplattform med målet att initiera investeringar och utveckla teknik och systemlösningar för fossilfria bränslen.  Bilden: Invigning av Elväg E16 vid Kungsgården, där en el-konverterad lastbil för test- och demonstrationsverksamhet visades upp. Ett projekt som redan drivs i regionen och som är en viktig pusselbit för ett fossilt oberoende Sverige år 2030.
  Foto Nicklas Tarantino

  2016-07-12 Läs mer
 • Kopparmannen som började driva innovation inom stålindustrin

  Nu har Larz Ignberg gått igenom sitt första år med Triple Steelix där han som ansvarig för projektledningen inom området Värdekedjan har hunnit rigga och starta upp ett 10-tal projekt, med total ca 30 olika engagerade parter, allt från näringslivets små och stora bolag, forskningens aktörer till regionens förbund och kommuner.  
   


  2016-07-04 Läs mer
 • Starka föreläsare till High Tech Steel Conference i augusti

  Missa inte att anmäla er till årets mest intressanta konferens som dessutom  är helt kostnadsfri. Flera starka föreläsare har nu bekräftat sin närvaro i den kommande konferensen de 15 augusti i Borlänge. Först ut blir Vinnovas Generaldirektör Charlotte Brogren som kommer att tala om innovation för hållbarhet och konkurrenskraft.


  2016-06-30 Läs mer
 • Världsrekord för Högskolan Dalarnas Eximus 1

  Eximus_4.JPGHögskolan Dalarnas rymdkostliknande fordon, Eximus 1, segrade och tangerade nytt världsrekord med 0,84 wattimmar per personkilometer när tävlingen Delsbo Electric gick av stapeln i lördags.

  Därmed är fordonet Eximus 1 det energieffektivaste fordonet för persontransporter som någonsin tillverkats.

  Grattis säger vi på Triple Steelix!<<<
  Läs mer om tävlingen här.

  Läs mer om Eximus-projektet här.

  2016-05-30 Läs mer
 • Vi lär oss mer om jämställdhet

  Jamstalldhetsutbildning.JPGHur ska Triple Steelix’ projekt riggas, genomföras, mätas och utvärderas bättre när det handlar om jämställdhetsfrågor?

  För att lära oss mer har vi tagit hjälp av Dan Humble, konsult med inriktning på verksamhetsutveckling med koppling till normer och värdegrund.  2016-05-30 Läs mer
Pressklipp

05/08 - 10:04, Arbetet
05/08 - 08:26, Qimtek
05/08 - 07:53, Dala-Demokraten
03/08 - 05:00, Cision
01/08 - 09:27, Recyclingnet.se
31/07 - 04:00, Gefle Dagblad
29/07 - 02:20, Södermanlands Nyheter
28/07 - 09:26, Metal Supply SE
28/07 - 07:48, Värmlands Folkblad
27/07 - 16:57, Kuriren.nu
27/07 - 16:03, Dala-Demokraten
27/07 - 14:53, Metal Supply SE


NSCASred.png

SSAB.jpg

Företag

Vi stödjer och sammanför rätt kompetens när det gäller utveckling.

Oppet_Hus_2.JPG

 Högskola/Forskning

Gränssnittet mellan företag och forskning är en centralt för Triple
Steelix.

4.JPG

Offentlig sektor

Triple Steelix är en unik satsning – för Bergslagen och för hela Sverige.