Triple Steelix Industrial region 2.0


 

 • Kommer digitaliseringen påverka ditt ledarskap? Det gör den redan… enligt Frida Boisen

  Frida_inspirerar.jpg

  Triple Steelix 2.0 tillsammans med andra företag i regionen arrangerade en föreläsning med Frida Boisen, digital chef på Bonnier Tidskrifter och en av landets med lästa och delade opinionsbildare som kolumnist och krönikör i Expressen.

  2016-09-27 Läs mer
 • Stenhård fakta om stål och nyttan som den medför

  Stenhard_fakta_om_stal.jpg

  Stål och aluminium kan återvinnas hur många gånger som helst utan kvalitetsförlust. Nedsmält stål blir till nytt stål. Insamlade kapsyler och burkar blir till järnvägsräls och armeringsjärn som bland annat används till broar, fordon och maskiner.

  2016-09-23 Läs mer
 • Lyckad LIGHTer-konferens hölls i Borlänge. Stålindustrin kan finna viktig framtidsroll inom offshore och marin miljö

  Igår deltog ett 30-tal inflytelserika, innovativa och kunniga personer på den konferens som LIGHTer organiserade i samarbete med Offshore Väst och Triple Steelix 2.0. där det påvisades att stålindustrin har stora möjligheter att erbjuda framtida lösningar för ökad livslängd i konstruktion i marin miljö samt för en minskad energiförbrukning och miljöbelastning med nya lättviktiga material.

  2016-09-15 Läs mer
 • Potential att bli världsledande inom kylprocesser för stålindustrin – förprojektering inleds för testbädd

  Kylprocesser.jpg

  Triple Steelix 2.0 har initierat och finansierar förprojekteringen för att skapa en testbädd för det höginnovativa forskningsprojektet att kyla stål och andra kvalificerade material med ”Impinging Jet-teknik”- En forskningskompetens uppbyggd av Högskolan i Gävle.

  2016-09-12 Läs mer
 • NSCAS 2016 vidgar vyerna för stålindustrin

  Två spännande och lärorika veckor med NSCAS 2016 har nu lidit mot sitt slut. Alla deltagare, från doktorander till företag lämnar sommarsymposiet med nya värdefulla kontakter, erfarenheter för framtida samarbeten.


  2016-09-01 Läs mer
 • Utvecklingsprojekt riggat för Mattson Metal i Mora för att erbjuda byggmarknaden framtidens blyfria mässingprodukter

  Mattson Metal är ett innovativrikt företag från Mora med anor sedan 40-talet som arbetar med varmpressade högkvalitativa metallprodukter producerade i mässing, koppar och aluminium. Bolaget har nått en stark marknadsposition genom att kunna ta fram produkter som är speciellt anpassade till kundens marknadsbehov.


   

  2016-08-24 Läs mer
 • Delta i LIGHTer workshop

  Branschöverskridande erfarenhetsutbyte - Vi bjuder in dig och dina kollegor till höstens första LIGHTer workshop i samarbete med OffshoreVäst och Triple Steelix . Temat är "Lättviktsutvecklingens behov av nya värdekedjor. Stål och Offshore - ett övningsexempel in i framtiden".  

  2016-08-21 Läs mer
 • Tre drivkrafter och sju sanningar för en effektiv forskning och utveckling av framtidens material och dess användning

  För inte länge sedan frågade sig Swerea, vart är egentligen samhället och industrin på väg och hur kan vi förbereda oss på bästa sätt? Detta ledde till en fördjupad studie där bland annat 400  inflytelserika personer från industrin, akademin och samhället fick diskutera och tänka på framtiden…med  siktet på 2030, tillräckligt långt fram för att vara bortanför normala företagsstrategier. De kom fram till 3 stora drivkrafter och 7 industritrender som kommer att påverka oss, tex. hur vi effektivt genomför utvecklingsarbete, hur vi effektivare utnyttjar resurser och hur vi anpassar oss till nya produktionsmetoder. 

  2016-08-16 Läs mer
 • Konsekvenserna av nya stålkvaliteter och kompositer för framtiden ELV - Återvinning

  HTSC – High Tech Steel Conference i Borlänge den 15 Augusti handlar om framtida material och stålforskning. Men missa inte heller Heiner Guschalls föredrag om hur våra nya framtida smarta material ska återvinnas, konsekvenserna av vår utveckling och val av kvaliteter. Alla föredrag hålls på Engelska.

  "Konsekvenserna av nya stålkvaliteter och kompositer för framtiden ELV - Återvinning" 

  2016-08-07 Läs mer
 • Initiativ leder ofta till nya initiativ som ofta leder till nästa framgång

  Det var inga roliga beslut som togs, men ibland finns det inga andra utvägar. I våras såg sig SSAB tvungna att varsla personal, däribland många med stark kompetens, som paradoxalt länge har efterfrågats från andra mindre bolag. Det har historiskt sett varit svårt för de mindre bolagen i regionen att attrahera kompetens. Nu när de varslade personerna med familj måste tänka till och se över sin situation kan scenariot kanske ändras en del. Många är nu villiga att bredda sina perspektiv och ser därmed på nya möjligheter med helt nya ögon. Det är lätt sagt och kan låta logiskt, men hur ska det i praktiken gå till? 

  2016-08-03 Läs mer

Kalender

 


 

Pressklipp


NSCASred.png

SSAB.jpg

Företag

Vi stödjer och sammanför rätt kompetens när det gäller utveckling.

Oppet_Hus_2.JPG

 Högskola/Forskning

Gränssnittet mellan företag och forskning är en centralt för Triple
Steelix.

4.JPG

Offentlig sektor

Triple Steelix är en unik satsning – för Bergslagen och för hela Sverige.